’T IETS TE BESCHEIDEN
AMBACHTELIJKE
KAASMERK

Onze kaas dankt z’n naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland, waar onze koeien grazen en we de kaas produceren. We rijpen de kazen op een unieke manier en dat proef je. Niet voor niets behoren we tot de absolute kaastop van Nederland. Dat blijkt wel uit de vele prijzen in (inter)nationale vakwedstrijden.

 

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. Afgelopen jaar liepen de koeien gemiddeld 185 dagen per jaar minimaal 10 uur per dag buiten. Hiervoor belonen we onze boeren graag met een speciale premie.

 

ONZE KAASMAKERS

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

 

ONZE KAASMEESTERS

In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

 

Stompetoren kaas is niet verkrijgbaar bij de betere kaashandel. Alleen bij de beste!

-PUUR AMBACHT SINDS 1936-